Gdje drugo nego u ...

Policajac uhitio vatrogasca usred intervencije, nesvakidašnji događaj snimile TV kamere

Vijesti / Crna Kronika | 21. 01. 2024. u 14:48 M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pažnju nam je privukao zanimljiv video objavljen na društvenim mrežama kao i komentari koji su uslijedili ispod objave. Rasprava je uslijedila ispod videa o incidentu koji se dogodio na kalifornijskoj cesti I-805 5. veljače 2014. godine.

Tada je policajac Sergio Florres iz policijske postaje grada Chula Viste uhitio, pred tv kamerama, vatrogasca Jacoba Gregoirea u trenutku dok je zajedno sa svojim kolegama vatrogascima pružao pomoć ozlijeđenom u prometnoj nesreći na autocesti.

Ljudi su iskazivali nezadovoljstvo i izraženu mržnju prema postupcima policajca koji je uhitio vatrogasca, dok su istovremeno pružali punu podršku vatrogascima. Do uhićenja je navodno došlo jer vatrogasci nisu željeli pomaknuti svoje vozilo onako kako je to od njih policajac tražio.

Jedan od korisnika na društvenim mrežama istaknuo je svoje nezadovoljstvo, navodeći kako su vatrogasci često poistovjećivani s herojima, dok se ponašanje policajca u ovom slučaju doživljava kao neopravdano i nepotrebno. Komentator je primijetio da rijetko viđamo negativne vijesti o vatrogascima, dok se negativne priče o policiji često ističu u medijima.

Reakcije na društvenim mrežama često odražavaju široko rasprostranjeno nezadovoljstvo prema percepciji da su pojedini autoriteti u društvu postupili nepravedno ili nedopustivo. U ovom konkretnom slučaju, korisnici su izrazili svoje negativno mišljenje prema postupcima policajca uhićenja vatrogasca, smatrajući ih neopravdanim ili nepoštenim. Taj osjećaj nepravde može potaknuti negativne reakcije i izraze mržnje prema institucijama koje su odgovorne za provedbu zakona.

U ovome slučaju je prema pisanju korisnika, vatrogasac je nakon pola sata pušten na slobodu, vjerojatno nakon poziva nekoga razumnijeg policijskog šefa.

Osim toga, pažnju nam je privukao i video materijal, vjerojatno iz Rusije, u kojem se vatrogasci ponašaju kao pravi heroji. Na snimci se vidi kako vatrogasno vozilo blokira promet, svi izlaze iz vozila i pomažu starici da sigurno prijeđe prometnu cestu u gradu. Ovaj primjer pozitivne interakcije vatrogasaca s građanima dodatno ističe kontrast između pozitivnih i negativnih percepcija prema vatrogascima i policajcima.

Kopirati
Drag cursor here to close