Bio u samoizolaciji

Policajac iz Širokog Brijega ima koronavirus

U priopćenju se dodaje kako su poduzete sve mjere dezinfekcije prostorija PU Posušje u kojima je zaraženi boravio.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 04. 2020. u 13:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ) u četvrtak je potvrđen prvi slučaj covida-19 u policijskim redovima.

Riječ je o policijskom službeniku koji živi u Širokom Brijegu, a radi u Policijskoj upravi Posušje. Zaraženi policajac tjedan dana bio je u samoizolaciji budući da je rodbinski vezan za oboljelu osobu iz klastera Čitluk, priopćeno je iz Stožera civilna zaštite ZHŽ.

"Policijski službenik u dobrom je zdravstvenom stanju, odnosno nema nikakve simptome zaraze, te će i dalje ostati u kućnoj izolaciji, odakle će redovito komunicirati s liječnicima", kazao je ministar MUP-a ZHŽ-a David Grbavac.

Budući da je zaraženi radio u Policijskoj upravi Posušje, svi oni koji su 25. ožujka (njegov posljednji radni dan) radili s njim u smijeni već su, po primitku ove informacije, poslani u kućnu izolaciju te će brigu nad njima preuzeti epidemiološka služba.

"Moram naglasiti kako nema mjesta za paniku, budući da je zaraženi policijski službenik bio u obavezi poslove posljednjih dana obavljati noseći zaštitnu opremu koja je propisana (maska i rukavice) čime je mogućnost prenošenja virusa svedena na minimum", naglasio je ministar Grbavac.

U priopćenju se dodaje kako su poduzete sve mjere dezinfekcije prostorija PU Posušje u kojima je zaraženi boravio.

Inače, pored policijskog službenika kod kojeg je potvrđena zaraza koronavirusom, još je jedan policijski službenik trenutno u samoizolaciji, dok je za jednog policajca ta mjere istekle te se on vratio na posao. U kućnoj izolaciji od ranije je i jedan namještenik iz PU Posušje.

Do sada je u ZHŽ-u covid-19 potvrđen kod 31 osobe: 22 osobe su iz Širokog, pet iz Gruda, a četiri iz Posušja.

Kopirati
Drag cursor here to close