Doboj

Pokušali s bagera ukrasti razvodnik ventila hidraulike, težak više od 200 kilograma

Vijesti / Crna Kronika | 12. 02. 2014. u 10:43 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Doboju zatekla je jučer dvije osobe s područja tog grada koje su u krugu preduzeća "EFT“ Stanari, skinule s bagera koji nije u funkciji, razvodnik ventila hidraulike, težak više od 200 kilograma.

Lopovi, D.T. i M.N., su razvodnik ventila hidraulike natovarili u prtljažnik putničkog vozila, ali ih je policija spriječila u namjeri da ga otuđe.

Izvršena je kriminalistička obrada nad ovim osoba, a po dokumentovanju predmeta Okružnom tužilaštvu Doboj bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kriivčnom djelu krađe, saopćeno je danas iz CJB Doboj.

Dobojskoj policiji jučer je prijavljeno da je u noći 10. na 11. februar, u mjestu Ševarlije, izvršena provala u trgovinu koja se nalazi u sklopu objekta benzinske pumpe "Petrol“, odakle je otuđena metalna kasa s novcem, tiketi Lutrije RS (tzv.„srećke“), dva tablet računara, tri digitalna foto-aparata, mobilni telefon i razne vrste cigareta.

Jučer je na lokalnom putu u mjestu Miškovci, općina Derventa, pronađena zapaljena metalna kasa s isječenim baglamama, a pronađeni su i drugi zapaljeni predmeti, koji najvjerovatnije potiču iz navedenog krivičnog djela.

Kopirati
Drag cursor here to close