Kontrola granice

Pokušali krijumčariti cigarete vrijedne oko 15.000 KM; Uhićen zbog zlostavljanja

Vijesti / Crna Kronika | 13. 03. 2014. u 14:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje su 12. ožujka 2014. godine u 19 sati na lokalitetu Mrežica na području Bileće spriječili krijumčarenje 4000 kutija cigareta marke 'Ronhill' i 'Trokadero', ukupne vrijedosti 14.700 KM.

Grupa osoba koja je nosila pakete cigareta primjećena je na makadamskoj cesti iz smjera Crne Gore. Kada su ih granični policajci pokušali zaustaviti razbježali su se i odbacili cigarete. Jedna osoba je uhvaćena, a radi se o državljaninu BiH, S. P. (1993.).

Osoba je privedena u sjedište jedinice gdje je ispitana u svojstvu osumnjičenog i protiv njega bit će podnesen izvještaj zbog kaznenog djela 'krijumčarenje'. Cigarete su privremeno oduzete. O događaju je obavješteno Tužiteljstvo BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 12. ožujka 2014. godine u 16:45 sati lišili su slobode državljanina Bosne i Hercegovine, K. H. (1965.), jer je prilikom kontrole putovnice ustanovljeno da je za njim FMUP raspisao potragu zbog kaznenog djela 'razbojnička krađa'. Osoba je u BiH stigla letom iz Istanbula. K. H. je istoga dana predat službenicima Druge policijske uprave Sarajevo.

Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina su 12. ožujka 2014. godine u 15:50 sati lišili slobode državljanina BiH, B. D. (1988.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Bijeljina zbog kaznenog djela 'prijevara. Osoba je kontrolirana na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača.

Istoga dana, službenici ove jedinice su na ulazu u BiH na MGP Rača lišili slobode državljanina BiH i SAD-a, S. S. (1975.) jer je graničnim provjerama ustanovljeno da je za njim Centar javne bezbjednosti Bijeljina raspisao potragu zbog kaznenog djela 'zlostavljanje'. Osobe su predane službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, navedeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close