Ništa bez belaja

Pokušaj ubojstva nakon mostarskih utrka ubrzanja

Vijesti / Crna Kronika | 11. 05. 2015. u 14:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju u kasnim popodnevnim satima na pomoćnoj pisti mostarske zračne luke gdje su se proteklog vikenda održavale utrke ubrzanja na 402 metra dogodio se incident.

Iako je tijekom cijele subote i nedjelje prevladavao sportski duh i dobra atmosfera na utrkama ubrzanja, kako Bljesak.info neslužbeno saznaje, do incidenta je došlo uoči dodjele nagrada i proglašenja najboljih.

Koliko je ozbiljan incident govori podatak da je morala intervenirati policija, ali i osoblje hitne pomoći koji su hospitalizirali dvije osobe.

Prema nepotvrđenim informacijama došlo je do verbalnog konflikta, zatim tučnjave, da bi se na kraju sudionici incidenta prihvatili hladnog i vatrenog oružja.

Kako smo naveli dvije osobe su u ovom incidentu ozlijeđene, potvrđeno je za Bljesak.info iz MUP-a HNŽ. Također, iz ove institucije potvrđeno je da je jedna osoba privedena i zadržana 24 sata.

Privedenom muškarcu stavlja se na teret kazneno djelo 'Ubojstvo u pokušaju', te će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost tužiteljstva koje će odlučiti hoće li mu biti određena mjera pritvora ili će biti pušten na slobodu.

Nakon objavljenog teksta, reagirao je i jedan od organizatora navodeći kako se incident dogodio u vremenu kada se natjecanje uveliko završilo i to izvan staze na kojoj se natjecanje održavalo.

U reagiranju organizator primjedbu stavlja na naslov našeg (Pokušaj ubojstva na mostarskim utrkama ubrzanja). ‘’Bez obzira što takav naslov izaziva veliko interesovanje, kao profesionalci znate da može da ima dalekosežne posljedice na buduće takmičenje’’, navodi se u reagiranju organizatora natjecanja.

Na kraju organizator ponovno napominje kako se incident dogodio dosta nakon završetka službenog dijela natjecanja. Nakon reagiranja organizatora, korigirali smo sporni naslov.

MUP HNŽ i Policijska uprava Mostar izvijestili su kako je na pisti do incidenta došlo nakon utrke ubrzanja, a uoči dodjele nagrada najboljima. U incidentu su tri osobe zadobile ozljede i to A.K. (1988.) udarcima u tijelo, S.G. (1988.) je zadobio teške tjelesne ozljede od noža i E.Đ. (1974.) lakše tjelesne ozljede od noža.

A.K. je ovom prilikom priveden i osumnjičen za kazneno djelo 'Ubojstvo u pokušaju'.

Kopirati
Drag cursor here to close