Istraga

Pokušaj silovanja 17-godišnje djevojke u Stocu; Uhićena jedna osoba

Vijesti / Crna Kronika | 08. 12. 2014. u 06:00 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška osoba s područja općine Stolac uhićena je zbog sumnje da je pokušala silovati 17-godišnju djevojku u noći sa subote na nedjelju, doznaje se u MUP-u HNŽ.

Policija je ovu prijavu dobila u nedjelju u 05.45 sati kada ih je pozvala majka oštećene djevojke. Policija je odmah pokrenula istragu i privela muškarca osumnjičenog za ovo kazneno djelo, a nad njim je tijekom nedjelje trajala kriminalistička obrada.

U ovisnosti kako će se slučaj dalje odvijati, u ponedjeljak bi trebala biti poznata odluka hoće li on biti priveden na dalje postupanje u Županijsko tužiteljstvo HNŽ.

U policiji i tužiteljstvu nisu iznosili puno detalja oko ovog slučaja pravdajući to osjetljivošću slučaja, kao i da se detalji ne otkrivaju u interesu zaštite žrtve.

Rečeno je tek da će se s više informacija u javnost iziću nakon saslušanja svih aktera nemilog događaja.

Dežurna županijska tužiteljica je potvrdila da je 17-godišnjakinja upućena na ginekološki pregled, a poduzete su i sve druge istražne radnje kako bi se ovaj slučaj rasvijetlio.

Inače, na području Stoca stanovnici nisu znali za ovaj slučaj. Nisu mogli niti pretpostaviti o kome bi se moglo raditi, ali se slažu da se žrtvu treba maksimalno zaštititi, a počinitelja, u slučaju da mu se dokaže krivnja, kazniti po zakonu.

Kopirati
Drag cursor here to close