Ročište Mulahusiću

Pogledajte prosvjed podrške uhićenom radikalu u Sarajevu

Ovaj prosvjed najavljen je još jučer prije nego je objavljena informacija o ročištu.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 09. 2021. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom ročišta za određivanje pritvora Jasminu Mulahusiću, osumnjičenom za govor mržnje održan je prosvjed njegovih simpatizera.

Naime, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora Jasminu Mulahusiću zbog opasnosti od bjekstva budući da osumnjičeni za izazivanje nacionalne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti ima dvojno državljanstvo.

Video: Prijatelji radikala Mulahusića ispred Suda: Lingo se sakrio iza žena

Mulahusić je pod istragom Tužiteljstva jer je u dužem vremenskom razdoblju, putem društvenih mreža i interneta, u javnost plasirao uvredljive poruke na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, kojima se na najgrublji način vrijeđaju vjerska i nacionalna osjećanja građana u Bosni i Hercegovini. Također je, prema tvrdnjama Tužiteljstva BiH, izrađivao i plasirao različite foto i video montaže kojima se širi nacionalna i vjerska mržnja i netrpeljivost između naroda u Bosni i Hercegovini. Mulahusića su prije dva dana uhitili policijski službenici Granične policije BiH. Tužiteljstvo BiH je ranije saopćilo da se Mulahusić dovodi u vezu s osobama bliskim terorističkim organizacijama kao i s ljudima bliskim Al Quaedi.

Dnevni avaz je pak objavio kako je ''indikativno da su znali satnicu ročišta prije nego je Sud BiH objavio na svojoj stranici''. Naime, ovaj prosvjed najavljen je još jučer prije nego je objavljena informacija o ročištu.

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close