Prometna nesreća

Poginuo 23-godišnjak u stravičnoj nesreći

Vijesti / Crna Kronika | 11. 01. 2013. u 14:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučanin Aleksandar Vasić (23) poginuo je u četvrtak uvečer u stravičnoj prometnoj nesreći, koja se oko 20:35 sati dogodila na put Trn – Klašnice, kod Laktaša.

Prema priopćenju iz banjalučke policije, nesreća se najvjerojatnije dogodila tako što Vasić, krećući se iz smjera naselja Zalužani prema Laktašima, nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na putu, te zbog toga izgubio kontrolu nad upravljačem. Prednjom lijevom stranom svog vozila udario je u prednju lijevu stranu autobusa, koji se kretao iz suprotnog smjera.

"Nakon udara, vozilo slijeće s kolnika i zaustavlja se na nogostupu, a vozač A.V. je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. Ozlijeđeni vozač je kolima Službe hitne pomoći prevezen u Klinički centar Banja Luka, oko 22 sata, zbog zadobijenih ozljeda preminuo", navodi se u policijskom priopćenju.

Iz Okružnog tužiteljstva u Banja Luci je priopćeno da je drugi sudionik u nesreći, vozač autobusa Smiljan Radanović. Kako saznaje "Dnevni avaz", autobus je vlasništvo banjalučkog 'Autoprevoza'. Vasićevo tijelo je, po naredbi tužitelja, prevezeno na obdukciju.

Mještanin Nebojša Živković, rekao je za "Dnevni avaz" da je na dvije minute prije tragedije skrenuo na sporedni put, koji vodi prema njegovoj kući. "Da sam samo dvije minute zakasnio, Fiat bi me pokupio i samljeo, toliko je to brzo bilo. Čim sam izašao iz automobila čuo sam strahovit udar. Bio sam u ratu i znam kako detonacije mogu da budu jake, ali ovo je bilo gore", kaže Živković.

On je rekao da je Vasić, kako je čuo, išao sa neke slave, te na pravcu u Trnu vozio vrlo brzo. Prednjim lijevim dijelom vozila udario je u autobus, te od udara otišao u desnu stranu, naletio na ivičnjak i počeo se prevrtati. Komadi su letjeli na sve strane, a neki su završili i u dvorištu susjeda.

"Svi smo odmah istrčali na put i pokušali da mu pomognemo. Povratio je krv i na trenutak došao sebi, ali je ubrzo ponovno izgubio svijest. Noge su mu bile u otvorenim prijelomima", kaže Živković.

Susjeda, koja nije željela da joj bude objavljeno ime i prezime, rekla je za "Dnevni avaz" da je njena kćerka prva istrčala i kada su susjedi izvukli Vasića, pokušala da mu pomogne. "To je puklo tako jako da smo mislili da je nešto eksplodiralo. Mladića su izvukli iz vozila, ali se vidjelo da je vrlo teško ozlijeđen. Moja kćerka ga poznaje i dozivala ga je po imenu. Bilo je strašno gledati", ispričala je ona.

Ostali mještani sa kojima su novinari razgovarali rekli su da je od siline udara Vasićevom Fiatu odmah otpao točak, koji su našli pored autobusa. Neki od njih su rekli kako su, kada su prišli, osjetili miris alkohola, ali nisu mogli potvrditi da je Vasić bio pijan ili je u vozilu bila boca sa alkoholnim pićem.

Kopirati
Drag cursor here to close