Sindikat

Podrška vatrogascima: Herojima na svim požarištima

Vijesti / Crna Kronika | 18. 07. 2017. u 15:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom katastrofalnih požara u BiH i regiji, Samostalni sindikat kantonalnih državnih službenika i namještenika Sarajevo upućuje podršku svim vatrogascima-herojima na svim požarištima u BiH regiji, te od nadležnih vlasti traži hitno povlačenje najavljenih zakonskih izmjena koje pogoršavaju materijalni položaj vatrogasaca u Federaciji BiH.

''Tražimo ne samo da se ove zakonske mjere povuku već i da se poboljša  materijalni status vatrogasaca, te da se sve vatrogasne jedinice opreme adekvatnom savremenom opremom'', navodi u priopćenju Samostalni sindikat kantonalnih državnih službenika i namještenika.

U priopćenju navode kako je za svako društvo od presudne važnosti imati što bolji sustav zaštite i spašavanja, čiji su vatrogasci najvažniji dio, kako bi mogli adekvatno odgovoriti svim eventualnim izazovima, nesrećama i prirodnim nepogodama.

''Kao legitimni i reprezentativni predstavnici državnih službenika i namještenika u Kantonu Sarajevo u čijem sastavu se nalazi Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo tražimo da se što prije nađu rješenja za poboljšanje statusa svih vatrogasaca'', navodi Sindikat u svom priopćenju.   

Kopirati
Drag cursor here to close