Optužnice

Podignute optužnice protiv 26 osoba iz cijele BiH

Vijesti / Crna Kronika | 23. 04. 2014. u 07:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu u predmetu "Bald" protiv 26 osoba, kojima se na teret stavlja organizirano krijumčarenje cigareta u vrijednosti oko 400.000 KM, priopćeno je iz ove pravosudne institucije.

Optuženima u predmetu protiv "Miroslava Rakića i drugih" na teret je stavljeno da su se od travnja 2011. do ožujka 2012. godine, kao organizatori i članovi pet međusobno povezanih grupa, bavili organizovanim krijumčarenjem cigareta iz Srbije i Crne Gore u BiH i iz BiH u Hrvatsku, te prodajom cigareta kupcima i preprodavcima na teritoriji BiH i Hrvatske.

Rezultati istrage su pokazali da su u navedenom razdoblju ove organizirane kriminalne grupe izvršile prenos i preprodaju 15.725 šteka cigareta, ukupne vrijednosti najmanje 392.500 KM.

Riječ je o veoma opsežnoj istrazi Tužiteljstva BiH i policijskih agencija, tijekom koje je ostvarena značajna suradnja sa pravosudnim i policijskim organima susjednih zemalja.

U okviru predmeta "Bald" optuženi su Miroslav Rakić, Vladislav Anđelić, Miroslav Maksimović, Aleksandar Samardžić, Goran Kobaš, Miladin Jokić, Stanko Grabovac, Veselin Popović, Miroslav Folvarek, Petra Ponjević, Dragan Ponjević, Emir Eminović, Milan Grgić, Rasim Eminović, Milenko Perić, Šefik Pivić, Drago Perić, Radomir Đekić, Vukota Bojović, Dragan Šinik, Milan Samardžić, Zdravko Vujović, Uglješa Elčić, Desimir Ivanović, Mirko Pržulj i Krsto Gašević.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH sa opsežnim dokaznim materijalom, koji je prikupljen tijekom istrage u ovom predmetu, navode iz Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close