Odvojeni život

Podignuta optužnica protiv zapovjednika Granične policije BiH

Optuženi se tereti da je, u svojstvu službene osobe u institucijama BiH s ciljem da pribavi protupravnu imovinsku korist...
Vijesti / Crna Kronika | 25. 01. 2024. u 17:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH podigla je optužnicu protiv Ognjena Stupara, rođenog 1979. godine u Sanskom Mostu, uposlen kao zapovjednika jedinice Granične policije BiH, aerodrom Banja Luka, državljanin BiH i R Srbije.

''Optuženi se tereti da je, u razdoblju od 1. veljače 2022. do 31. kolovoza 2023. godine svjestan svojih protupravnih radnji, a radi pribavljanja nezakonite imovinske koristi, doveo u zabludu službene osobe u Graničnoj policiji BiH podnoseći neistinite podatke i fiktivni ugovor te na taj način nezakonito ostvario naknadu za smještaj i odvojeni život u iznosu od 10.652,26 KM, za koje je oštetio proračun BiH'', navodi se optužnici.

Optuženi se tereti da je, u svojstvu službene osobe u institucijama BiH s ciljem da pribavi protupravnu imovinsku korist, doveo u zabludu ovlaštenu osobu Granične policije BiH da izvrši nezakonitu isplatu. Time je počinio kazneno djelo prevara u službi, iz članka 222. stavak 2. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

''Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, koji ju je i potvrdio'', priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close