Tužiteljstvo BiH

Podignuta optužnica protiv 9 osoba: Krijumčarili ljude na području Ljubuškog

Vijesti / Crna Kronika | 25. 03. 2014. u 21:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv devet osoba osumnjičenih za krijumčarenje ilegalnih emigranata. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv devet osoba zbog krijumčarenja ilegalnih emigranata.

Optužnica je podignuta protiv Tihomira Čule zvanog Tito (državljanina BiH i Hrvatske), Daniela Čepe (državljanina BiH i Hrvatske), Feđe Jahure (državljanina BiH), Fatmira Murtezija (državljanina Srbije), Vedrana Derviškadića (državljanina BiH), Denisa Puljića (državljanina BiH i Hrvatske), Miljana Borasa (državljanina BiH i Hrvatske), Željke Boras (državljanke BiH i Hrvatske) i Nikole Martinovića zvanog Švica (državljanina BiH i Hrvatske) zbog krijumčarenja ilegalnih imigranata, priopćilo je Tužiteljstvo BiH.

Prema navodima optužnice, navedeni su na području općine Ljubuški za određene novčane iznose u razdoblju od 25. siječnja do 26. travnja 2013. godine, kao grupa za organizirani kriminal, protivno Konvenciji UN-a protiv transnacionalnog organiziranog kriminala i protivno članu 6. Protokola protiv krijumčarenja migranata kopnenim, morskim i zračnim putem, izvršili deset kazneno - pravnih radnji krijumčarenja više od 50 migranata preko državne granice u Hrvatsku na mjestu gdje prelazak granice nije dozvoljen.

Optuženi su preko državne granice BiH ilegalno prokrijumčarili ukupno 16 državljana Turske i 36 državljana Srbije sa područja Kosova, koji nisu imali važeće putne isprave za kretanje i prelazak državne granice.

Optužnica tereti optužene da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal iz člana 250. Kaznenog zakona (KZ) BiH u vezi sa kaznenim djelom krijumčarenje ljudi iz člana 189. KZ-a BiH. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, navodi BHT.

Kopirati
Drag cursor here to close