Završena akcija

Pljevlja: Antiteroristička jedinica likvidirala ubojicu bračnog para

Vijesti / Crna Kronika | 21. 04. 2016. u 22:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pljevljak Goran Dragićević, osumnjičen da je u utorak navečer u tom gradu ubio bivšu suprugu Slobodanku (39) i njenog muža Radoša Terzića (56), ubijen je u policijskoj akciji u naselju Guke.

"Višesatni pregovori policije sa G.D. (47) iz Pljevalja, osumnjičenim za teško ubojstvo izvršenim preksinoć na štetu supružnika S.R. i R.T. iz Pljevalja, završeni su u četvrtak oko 20 sati upotrebom vatrenog oružja koju je započeo osumnjičeni u namjeri da liši života policijske službenike, pri čemu je on smrtno stradao", potvrđeno je iz Uprave policije.

Policijski službenici u tom događaju, iako su im životi bili ugroženi, nisu ozlijeđeni.

"Pregovori sa osumnjičenim G.D. u naselju Guke – Općina Pljevlja, započeti su danas popodne. Naime, policijski služenici su raspolagali saznanjem da se G.D. moguće nalazi u kući jednog srodnika u ovom naselju.

Kada su službenici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koji su zbog složenosti situacije angažirani, oko 13 sati došli na lice mjesta i prišli kući, G.D. je zapucao u njihovom smjeru iz automatske puške i pištolja", navodi se u priopćenju Uprave policije, prenose Vijesti.

Policijski službenici SAJ-a, na čelu sa pregovaračem, i službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su svo vrijeme pokušavali da uvjere G.D. da se preda, što je on odbijao.

Prijatelj i rođak, koji su došli blizu lica mjesta, kako navode iz policije, su također bezuspješno pokušali da uvjere G.D. da se preda.

"Policijski službenici su potom u kuću ubacili kemijska sredstva – suzavac i šok bombe, u namjeri da onesposobe osumnjičenog G.D. i liše ga slobode, nakon čega je G.D. ponovno pucao u policiju iz automatske puške i pištolja.
Pošto G.D, iako su u kuću ubačena kemijska sredstva, nije izlazio iz kuće, a u međuvremenu se u kući čuo prasak nalik na aktiviranje bombe, policijski službenici su izvršili upad u kuću u namjeri pronalaska osobe i njegovog lišenja slobode.

Prlikom upada u jednu od prostorija, G.D. je upotrijebio vatreno oružje – automatsku pušku i pištolj, u namjeri da liši života policijske službenike, nakon čega su policijski službenici, štiteći svoje živote, bili prinuđeni da upotrijebe vatreno oružje u smjeru G.D., kojom prilikom je ova osoba lišena života", navodi se u priopćenju UP.

Dragićević se nalazio u staroj kući, napuštenom objektu obitelji Knežević u blizini vojarne. Pripadnici policije su oko 19:10 sati stavili maske i počeli da se grupiraju oko kuće u kojoj se krije Dragićević, odakle se nekoliko minuta kasnije čula pucnjava.

Kako je "Vijestima" neslužbeno rečeno, Dragićević je tijekom četvrtka mijenjao odluku o predavanju, uz navode da se plaši za svoj život. On je od policije tražio da mu donesu vodu, a do kuće u naselju Guke dolazio je i njegov kum kako bi ga uvjerio da se preda.

"Vijesti" neslužbeno saznaju i da je Dragićević kazao policiji da je na vratima kuće u kojoj se nalazi postavio eksplozivne naprave. U akciji je sudjelovalo oko 20 pripadnika SAJ-a. Dragićević je u noći sa srijede na četvrtak nekoliko minuta nakon ponoći razmijenio vatru s policijom u pljevaljskom naselju Guke.

Kopirati
Drag cursor here to close