haton garden

Pljačka stoljeća: Uhićeni pljačkaši dragulja u Londonu

Vijesti / Crna Kronika | 19. 05. 2015. u 14:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska policija uhitila danas sedam osoba zbog pljačke sefova tijekom uskršnjeg vikenda u glavnom londonskom trezoru za nakit, u poslovnoj zoni Haton Garden, kada su lopovi pobjegli sa gotovinom i draguljima u vrijednosti od 201 milijun funti.

Uhićeno je sedam muškaraca, koji imaju između 48 i 76 godina. Trenutno su u londonskoj policijskoj stanici na ispitivanju. Uhićeni su tijekom jutarnje akcije u kojoj je 200 policajaca izvršilo raciju na 12 adresa u sjevernom dijelu Londona i Kentu, prenijela je agencija AP. Na nekim od tih lokacija pronađene su torbe sa izuzetno vrijednim stvarima, među kojima su i one ukradene iz sefova.

Britanski tisak je pisao da je to bila najveća pljački ikada u Velikoj Britaniji, u kojoj su lopovi upotrijebili tešku opremu za sječenje da bi dospjeli u podrum sa trezorom, u kojem su sefovi skoro 300 prodavača dijamanata i zlata i više od 50 radnji koje prodaju dragulje.

Telegraph je ranije objavio da su lopovi ušli u zgradu preko okna za lift, jer su neutralizirali sofisticirani sustav sigurnost, da bi potom upotrijebili teške strojeve za sječenje, provalili u trezor i otvorili sefove, smještene u zgradi Haton Garden.Vidljivih oštećenja sa vanjske strane zgrade nije bilo.

To nije prvi put da su na meti lopova bili sefovi u Haton gardenu, kvartu koji je poznat po dijamantima i trgovini zlatom. Posljednja takva krađa bila je 2003. godine, kada je odnijeto oko 1,5 milijuna funti.

Kopirati
Drag cursor here to close