Kamatarenje

Plenković: Buduća Vlada imat će 18 ministarstava

Vijesti / Crna Kronika | 07. 10. 2016. u 17:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo HDZ-a i Nacionalno vijeće jednoglasno su podržali izviješće o rezultatima pregovora i postignut dogovor o sastavljanju vlade između HDZ-a i Mosta uz potporu nacionalnih manjina i drugih stranaka koje su im tu potporu pružile, izvijestio je u petak predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

"Imali smo vrlo sadržajnu i kvalitetnu raspravu u kojoj je sudjelovalo niz kolega i na taj način smo završili ovaj ciklus aktivnosti i od ponedjeljka se počinjemo baviti novom zadaćom", kazao je Plenković novinarima nakon dva i po satnog zajedničkog sastanka članova HDZ-ovog Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, javlja Hina.

Predsjednik HDZ-a također je istaknuo kako ima više od 90 potpisa potpore za sastavljanje Vlade, a potpise su, uz HDZ-ove, dali svi zastupnici nacionalnih manjina, pet zastupnika HSS-a, tri potpisa članova budućeg saborskog Kluba Milana Bandića i Reformista te još očekuje 15 potpisa Mosta.

Plenković je demantirao da su na sastanku razgovarali o imenima budućih ministara, rekavši kako imaju koncept da buduća Vlada ima 18 ministarstava. Također, nova hrvatska Vlada imala bi i četiri potpredsjednika koji bi, kako je rekao, izgledno imali i svoje resore.

"To je namjera u ovom trenutku. Još ćemo u procesu, kada formalno od predsjednice Republike Hrvatske dobijem ovlasti za sastav Vlade, detaljnije pristupiti toj temi", poručio je. Najavio je i da će idući sastanak na tu temu biti u ponedjeljak nakon konzultacija kod predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Vezano uz upit kada će Hrvatska imati novu Vladu, kazao je da će početkom idućeg tjedna, u dogovoru s aktualnim i budućim predsjednikom Hrvatskog sabora vidjeti kako će se odvijati konstituirajuća sjednica Sabora sazvana za petak, 14. listopada u 15 sati, a na kojoj treba donijeti niz formalno-pravnih odluka.

"Prema Ustavu imati ćemo 30 dana, a naša je želja da taj rok skratimo", zaključio je Plenković.

(FENA) I.B.

Kopirati
Drag cursor here to close