Uletio na stajalište

Pješakinja smrtno stradala pod kotačima automobila na tramvajskom stajalištu

Vijesti / Crna Kronika | 10. 06. 2015. u 13:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć u Sarajevu poginula je jedna osoba, dok je druga ozlijeđena, a vozač koji ih je udario automobilom je uhićen. Kako je za Klix potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, sinoć je u 23:53 sati u sarajevskoj ulici Maršala Tita kod zgrade Predsjednišva BiH došlo do prometne nesreće.

Automobil Peugeot 206 je krećući se velikom brzinom završio na tramvajskom stajalištu "Park", gdje je udario dvije osobe. Ženska osoba je poginula, dok je muškarac teško ozlijeđen i prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje mu je ukazana liječnička pomoć.

"Njemački državljanin J. E. je zadobio ozljede glave i grudnog koša, te je smješten na Kliniku za torakalnu kirurgiju", rečeno je za Klix iz KCUS-a. Vozač automobila M. K. lišen je slobode, a očevid su obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Očevid je trajao nešto duže od dva sata, a ulica Maršala Tita je bila zatvorena do završetka očevida, te je promet bio preusmjeren na Džidžikovac. Na tramvajskoj stanici pričinjena je materijalna šteta u vidu slomljenih nosećih stubova, polomljena je i oborena ploča tramvajske stanice.

Kopirati
Drag cursor here to close