Uzarići

Pink Panter s plijenom uhvaćen u Širokom Brijegu

Vijesti / Crna Kronika | 16. 11. 2016. u 08:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepopravljivi serijski lopov Marijo Dadić (29) iz Bugojna, nastanjen u Mostaru, kojega su zbog provalničke vještine prozvali Pink Panter, ponovno je uhićen. Ovoga puta u širokobriješkom selu Uzarići koje je policija munjevitom brzinom preksinoć blokirala nakon dojave mještanina koji je uočio provalu u jednu privatnu kuću.

Samo zahvaljujući takvoj suradnji građana i policije, zaustavljen je svega kilometar dalje u plavom Ford Focusu s plijenom, zlatninom i ostalim. Ispostavilo se da mu to nije prva krađa u ovom kraju, što je naknadno i priznao.

Inače, nedavno je odslužio tri i pol godine zbog čak 35 krađa u domovima imućnijih Mostaraca. S njim je tada uhićena i njegova polusestra, ali je zbog nedostatka dokaza, ubrzo puštena. On je već slovio kao rekorder po najvećem broju rasvijetljenih provala što ih je netko počinio u Mostaru, a šteta se procjenjivala na 300.000 KM.

Dadić je i ranije “stanovao” u zeničkom zatvoru, gdje je odslužio i jednu petogodišnju kaznu. Nakon svakog uhićenja otkrivao je i kome je sve prodavao zlato, tehniku, slike, alat..., a novac bi uglavnom trošio na provode i plaćanje smještaja. Birao je kuće u prigradskim naseljima po čitavoj Hercegovini u kojima je, po izgledu, pretpostavljao da žive imućniji ljudi.

Uglavnom ih je obilazio u sumrak i provjeravao ima li ukućana, kao i otvorenih prozora ili vrata, pa noću “operirao”. U nekim slučajevima je zatekao vlasnike na spavanju, ali to ga ni najmanje nije brinulo. Budući da nakon ovog “fantoma” nije bilo vidljivih tragova provale, u mnogim je obiteljima nastao problem jer su oštećeni sumnjali da ih potkradaju vlastita djeca.

Kopirati
Drag cursor here to close