Uhićen provalnik

Pink Panter iz Bugojna pokrao čak 35 imućnih Mostaraca

Vijesti / Crna Kronika | 10. 11. 2012. u 07:40 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kradljivac Marijo Dadić (29) iz Bugojna, nastanjen u Mostaru, kojega su zbog provalničke vještine prozvali Pink Panter, priznao je čak 35 krađa u domove imućnijih Mostaraca.

Uhićena je bila i njegova polusestra J.P. (19) iz Osijeka, ali je zbog nedostatka dokaza ubrzo puštena.

Inspektori PU Mostar, kojima su se oštećeni jučer javno zahvaljivali, vjeruju da će dokumentirati i ostalih sedam provalnih krađa za koje također pretpostavljaju da ih je počinio ovaj 29-godišnjak koji je nedavno izišao iz zeničkog zatvora, gdje je odslužio petogodišnju kaznu.

''Ovo je do sada najveći broj rasvijetljenih provala što ih je netko počinio u Mostaru. Nakon kriminalističke obrade, pušten je da se brani sa slobode. Cilj nam je bio vratiti što više ukradenih predmeta i vratiti mir oštećenima, a Dedić nam je otkrio i kome je sve prodavao zlato i tehniku. Provale je uglavnom obavljao noću otvaranjem prozora i vrata u prigradskim naseljima Cim, Raštani te Dubrovačkoj i Rudarskoj ulici. Birao je obiteljske kuće u kojima je, po izgledu, pretpostavljao da žive imućniji ljudi. Pretežno bi ih obilazio u sumrak i provjeravao ima li ukućana. U pet slučajeva je zatekao vlasnike na spavanju, ali to ga ni najmanje nije brinulo. Krao bi i alatne strojeve'', ispričao je za Večernji list inspektor Mario Pekić.

Inače, s obzirom da nije bilo vidljivih tragova provale, u mnogim je obiteljima nastao problem. Naime, Večernji list navodi kako su oštećeni sumnjali da im novac i nakit kradu vlastita djeca. Ukupna šteta iz 35 provala iznosi oko 300.000 maraka. Novac koji bi pronašao trošio je na provode i plaćanje smještaja.

Kopirati
Drag cursor here to close