Svilaj

Pijani vozač zabio se u objekt na graničnom prijelazu

Budući da je bio pod utjecajem alkohola od 2,75 promila, zadržan je u službenim prostorijama policije na otriježnjenju.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 11. 2021. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prekršajnu prijavu brodsko-posavska policija podiže protiv 38-godišnjaka koji se alkoholiziran zabio u objekt na novom hrvatskom graničnom prijelazu Svilaj, a prekršajno je prijavljen i 34-godišnjak koji je vozio pod utjecajem droge i pod zabranom, priopćeno je u utorak.

Brodsko-posavska policijska uprava izvijestila je da su se navedeni prekršaji u prometu dogodili tijekom produženog vikenda, prenosi Hina. 

Prometnu nesreću na graničnom prijelazu Svilaj, u nedjelju, 31. listopada prouzročio je alkoholizirani 38-godišnji vozač, koji je vozio bez vozačke dozvole. Utvrđeno je da je 38-godišnjak osobnim automobilom varaždinskih registracija, vozeći unatrag udario u objekt za graničnu kontrolu, a potom i u metalni odbojnik kod objekta.

Budući da je bio pod utjecajem alkohola od 2,75 promila, zadržan je u službenim prostorijama policije na otriježnjenju.

Policija protiv 38-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Upravljao automobilom pod utjecajem droge i pod zabranom A u ponedjeljak, 1. studenoga policijski službenici mobilnog tima PU brodsko-posavske, u 14:45 sati, u blizini Nove Gradiške, zaustavili su osobni automobil, kojeg je vozio 34-godišnjak.

Utvrdili su da 34-godišnjak vozi unatoč prethodno izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja vozilima i pod utjecajem droga.

Naime, policajci su vozača testirali na droge, pri čemu je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost droga u njegovu organizmu. Također su kod njega pronašli i oduzeli 2,5 grama droge marihuane.

Policija protiv 34-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok su vlasnici osobnog automobila uručili prekršajni nalog, jer je vozilo ustupila vozaču koji ima zabranu upravljanja.

Kopirati
Drag cursor here to close