Potraga

Pet beživotnih tijela pronađeno na Mont Blancu

Vijesti / Crna Kronika | 13. 08. 2014. u 11:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijela pet francuskih alpinista u srijedu su pronađena na Mont Blancu u istočnoj Francuskoj. Nestanak pet alpinista i njihovog vodiča prijavljen je u utorak po lošem vremenu.

Tijela su pronađena nakon što je spasilački tim poslan na vrh Aiguille d'Argentiere, visok 3.900 metara, u planinskom lancu Mont Blanc. Potraga za vodičem još je nastavljena. Nikakva informacija o njihovoj dobi ili o identitetu nije objavljena, prenosi BBC.

Spasitelji su uočili pet tijela oko devet sati ujutru po srednjoeuropskom vremenu, javio je France Info radio. Alpinisti su bili dio organizirane grupe a vodič je bio iskusan, prenose francuski mediji.

Prema medijskim navodima među pet pronađenih alpinista su četiri muškarca i jedna ženska osoba, a svi su starosti između 30 i 40 godina.

Nekoliko alpinista poginulo je u posljednjim tjednima na Mont Blancu, najvišoj europskoj planini, u blizini francuske granice sa Švicarskom. Od sredine srpnja, dvoje Belgijanaca, dvoje Finaca i dvoje Iraca je poginulo, kao i alpinisti iz Njemačke i Francuske, javila je novinska agencija AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close