Mostar

Partizansko groblje opet na udaru: Uništene ploče 'skupljene' na jedno mjesto

Istodobno, obilježava se i godišnjica stradalih franjevaca koje su partizani ubili tijekom i nakon ulaska u Mostar.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 02. 2018. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ploče s imenima stradalih partizana na mostarskom Partizanskom groblju polomljene si i bačene na jedno mjesto, a policija vrši uviđaj.

Kako su rekli radnici koje smo zatekli na čišćenju nastale štete, kažu kako je ovo do sada najveće uništavanje spomen-groblja.

Naime, danas pojedine organizacije predvođene Udruženje antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostar obilježavaju Dan oslobođenja Mostara.

Istodobno, obilježava se i godišnjica stradalih franjevaca koje su partizani ubili tijekom i nakon ulaska u Mostar i Hercegovinu.

Inače, partizansko-spomen groblje u Mostaru redovito je na meti vandala upravo u ovo vrijeme. Nedavno je izvršeno sustavno čišćenje kompleksa i najavljena je njegova obnova.

 UABNOR je organizirao i manifestaciju "Dani antifašizma u Mostaru" koja se održava od 12. do 17. veljače, a središnja manifestacijakoja će, prema najavama organizatora, okupiti preko tisuću gostiju iz BiH i zemalja bivše Jugoslavije trebala bi biti upriličena u subotu, 17. veljače. Tom prilikom, u Narodnom pozorištu Mostar u 10 sati bit će održana svečana akademija, a nakon nje, u 12:30 sati, polaganje cvijeća na Partizansko spomen groblje u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close