Dilanje droge

''Pao'' na Kleku sa 7,5 kg heroina

U policiji kažu da je nakon osnovne granične kontrole vozilo albanskih oznaka izdvojeno u drugu liniju radi detaljnije kontrole.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 04. 2022. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / GP Klek

Sedam i pol kilograma heroina pronađeno je u posebno izrađenom bunkeru automobila kojim je 46-godišnji Albanac u petak, 1. travnja, pokušao ući u Hrvatsku na graničnom prijelazu Klek, objavila je u ponedjeljak dubrovačko-neretvanska policija.

U policiji kažu da je nakon osnovne granične kontrole vozilo albanskih oznaka izdvojeno u drugu liniju radi detaljnije kontrole, prenosi Hina.

"Vozilo je zatim pregledano u suradnji s djelatnicima carine te je na stražnjem dijelu uočena pregrada, odnosno bunker. Pregledu se priključio i vodič službenog psa za detekciju droga sa psom koji je reagirao na prisutnost droge u vozilu nakon čega je zatražen nalog za pretragu", ističu iz policije.

U subotu, 2. travnja, temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, pretragom vozila u bunkeru je pronađeno 14 paketa s ukupno 7.463,7 grama heroina.

"Droga je uz potvrdu oduzeta, a nakon dovršene kriminalističke istrage albanski državljanin je pritvoren uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama", stoji u policijskim priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close