Požar

Pančevo: Požar u nelegalnom staračkom domu, troje mrtvih

Vijesti / Crna Kronika | 29. 10. 2016. u 14:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U požaru u Pančevu (Srbija) koji je izbio u neregistriranom staračkom domu tri osobe su poginule, a 11 osoba je ozlijeđeno, priopćio je MUP. Požar je izbio u 4:50 sati u Ulici Svetog Save 60, a kako je navedeno, pripadnici Sektora za izvanredne situacije požar su ugasili.

Uzroci požara bit će utvrđeni po završetku očevida, priopćeno je iz MUP-a. U gašenju su sudjelovala tri vozila i sedam vatrogasaca. Prema saznanjima RTS-a, najvjerojatnije se zapalio krevet u jednom stanu, a vatra se proširila na još dva.

U stanu u kojem je izbio požar, u trenutku tragedije nalazile su se još četiri osobe, prenosi B92. Trosoban stan u kojem je izbio požar je bio preuređen u apartman za njegu starijih osoba, ali za sada nije poznato je li vlasnik stana imao dozvolu za obavljanje te djelatnosti i pretpostavlja se da je radio ilegalno, piše 'Blic'.

Požar je izbio u stambenoj zgradi koja ima tri kata, vatra je krenula iz apartmana na drugom katu. 'Blic' navodi da je 11 osoba prevezeno u Opću bolnicu Pančevo jer su se nagutali dima. Troje ozlijeđenih se nalazi na intezivnoj njezi, a sedmoro na kirurgiji, a jedna osoba je prevezena za Beograd.

Vlasnici nelegalnog staračkog doma, u kojem su jutros život izgubile tri osobe, a ozlijeđeno je 11, je prethodno dva puta zabranjivan rad na dvije različite lokacije u Pančevu, priopćilo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

Policija je uhitila dvije osobe zbog organiziranja neprijavljenog staračkog doma i izdavanja prostorija u kojima je u požaru poginulo troje ljudi.

U stanu, koji je bio izdat za potrebe nelegalnog doma za njegu starih osoba bilo je smješteno 14 osoba, među njima je bilo i bolesnih i slabo pokretnih ljudi.

"Apartman u kojem su bili smješteni je cijeli izgorio, sav namještaj je uništen. Oni su prebačeni tu iz staračkog doma na Jabučkom putu. I on je bio nelegalan i nije bilo grijanja u njemu, zato je vlasnica zakupila ovdje nekoliko soba i tu prebacila sve ljude", kaže Jelena, supruga jednog od ozlijeđenih muškaraca u požaru.

Stanari okolnih zgrada kažu su u tim istim apartmanima često bili smješteni i migranti. Oni dodaju da su rano jutros primijetili crn i gust dim kako izbija iz stana, kao i da su pokušali prići stanu, ali da od dima to nisu uspjeli.

Policija je jutros uhitila Ljilju M., organizatoricu ovog neprijavljenog staračkog doma u Pančevu. Ona je uhićena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo 'Teško djelo protiv opće sigurnosti'.

Svega nekoliko minuta kasnije, policija je uhitila i muškarca S.S. koji je izdavao prostorije za korištenje neleganog staračkog doma. MUP je priopćio da je S.S. je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Pomaganje u izvršenju teškog djela protiv opće sigurnosti', prenosi Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close