Sarajevo

Palo oružje i droga vrijedna 600.000 KM

Vijesti / Crna Kronika | 15. 01. 2015. u 13:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć su pronašli deset kilograma ''materije koja asocira na opojnu drogu heroin'' i određenu količinu oružja.

Kako je priopćeno, tvar je pronađena kod osobe Š.M. (1973.) iz Sarajeva, a pretresom prostorija koje on koristi pronađeno je i oružje.

Policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo Vahid Ćosić danas je novinarima kazao da je droga, prema do sada prikupljenim informacija, bila namijenjena za tržište Bosne i Hercegovine i da je njezina vrijednosti oko 600.000 KM.

Š.M. je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materijala.

Osim njega uhićen je i J.S. (1980.) iz Zenice zbog prijevoza i dovodi se u vezu s opojnom drogom i oružjem, a obojica će uz izvještaj o počinjenim kaznenim djelima biti predani tužitelju Županijskog tužiteljstva u Sarajevu.

Prilikom pretresa kuće i pratećih prostorija na području općine Novo Sarajevo, koje koristi Š.M., pronađeni su jedna lovačka puška, jedna kombinirana lovačka puška, jedan lovački karabin, dva optička nišana, jedan zračni pištolj, 290 puščanih metaka različitog kalibra i jedan prazan okvir za automat ''hekler''.

U akciji uhićenja su sudjelovali policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga u suradnji s policijskim službenicima Prve i Druge Policijske uprave, a pod nadzorom Tužiteljstva KS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close