FUP

Pali prevaranti: Iznajmljivali nepostojeću vikendicu za doček Nove godine

Vijesti / Crna Kronika | 26. 05. 2022. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo lišili su slobode dvije osobe u Sarajevu zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Prijevara“.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije su slobode lišili A.B. (1980) i N.S. (1980) nastanjenih u Sarajevu.

kako je priopćeno iz FUP-a, izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju spomenute osobe koriste, te su pronađeni laptop, mobiteli, sim-kartice, certifikati, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi s izvršenjem ovog krivičnog djela.

Osobe se sumnjiče da su određeni vremenski period u cilju stjecanja protupravne imovinske kreirali korisničke račune na internet stranici olx.ba s ciljem lažnog oglašavanja, a u vezi s iznajmljivanjem vikendice za doček novogodišnjih praznika. Veći broj oštećenih osoba je unaprijed plaćalo nepostojeću uslugu, a spomenute osobe uplaćeni novac koristila u vlastite potrebe.

''Obje osobe su povratnici u vršenju krivičnih djela, dok je za jednom osobom aktivna operativna policijska potraga i centralna sudska potjernica'', priopćio je FUP.

Kopirati
Drag cursor here to close