Priznali krivnju

Pali na brašnu

Sporazumnim priznanjem, optuženi su u potpunosti priznali krivnju
Vijesti / Crna Kronika | 09. 12. 2022. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optuženi Nasufović Mehmed (1981.), kao i pravna osoba-poduzeće Melissa-Nas d.o.o. Bihać, u kojem je optuženi Nasufović bio ovlaštena osoba, sporazumno su priznali krivnju za kazneno djelo porezne utaje ili prevare iz članka 210. KZ BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Sukladno sporazumu, optuženima je oduzeta nezakonita imovinska korist u iznosu od 37.414 KM, a izrečene su kazne, optuženom Nasufoviću kazna zatvora od 1 godine, koja se neće izvršiti ukoliko u naredne 3 godine ponovno ne izvrši kazneno djelo, te novčana kazna od 2000 KM, a pravnoj osobi-poduzeću, novčana kazna od 5000 KM.

Navedenim sporazumnim priznanjem, optuženi su u potpunosti priznali krivnju, iznos utajenog poreza je vraćen u proračun BiH, a predložene kazne u skladu su sa ulogom i odgovornošću optuženih u izvršenju kaznenog djela.

Optužnica Tužiteljstva BiH, optužene je teretila za utaju poreza u prometovanju pekarskih proizvoda za utajenu količinu brašna, te utaju poreza na dodanu vrijednost (PDV) u iznosu od 37 414 KM, navodi se u priopćenju.

Ukoliko sud prihvati sporazum, predmet se završava bez sudskog postupka, a optuženi su se potpisivanjem sporazuma odrekli prava na žalbu na presudu, koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close