Akcija

Pala još jedna kriminalna skupina

Vijesti / Crna Kronika | 16. 09. 2019. u 15:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, su tijekom radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela, razbojništvo i teška krađa motornih vozila, Krivičnog zakona FBiH, izvršenih na području Kantona Sarajevo od ožujka do rujna, poduzeli niz operativno taktičkih mjera i radnji s ciljem pribavljanja dovoljno dokaza koji se odnose na osobe koje se dovode u vezu s izvršenjem predmetnih krivičnih djela.

Policija je objavila kako su identificirani: B. A. rođen 1988. g. iz Sarajeva, Z. H. rođen 1990. g. iz Sarajeva, D. A. rođen 1983. g. iz Sarajeva, H. E. rođen 1975. g. iz Sarajeva, V. A. rođen 1991. g. iz Sarajeva, O. H. rođen 1994. g. iz Sarajeva i G. A. rođen 1980. g. iz Istočnog Sarajeva.

Izvršeno je i više pretresa na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva kojom prilikom su oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela i koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nadležnom Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo podnesen je izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih sedam osoba, a zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili četiri krivična djela: razbojništvo u poslovnici "Raiffeisen banke" u Hrasnici, općina Ilidža, razbojništvo u poslovni objekt "Genelec" doo u ulici Ložionička, općina Novo Sarajevo, teška krađa vozila Škoda Fabia austrijskih registarskih oznaka iz Ulice B. Nušića, područje Općine Novi grad Sarajevo i krađa Toyote Yaris bh. reg. oznaka iz ulice Talirevića, općina Stari grad Sarajevo.

Policijski službenici Odjela za imovinske delikte nastavljaju dalji rad na dokumentiranju kriminogenih aktivnosti navedenih osoba, jer postoje osnovi sumnje da su isti, pored navedena četiri, u spomenutom razdoblju, izvršili više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo.

Naime, navedene osobe se sumnjiče da su prvo vršili teške krađe motornih vozila, a potom ukradena vozila koristili prilikom izvršenja krivičnih djela razbojništva i, do sada, je pronađeno šest vozila, za koja se sumnja da su ih otuđili, a potom koristili za izvršenje krivičnih djela razbojništva.

Kopirati
Drag cursor here to close