25 smrtno stradalih

Ovo je nogometaš koji je prvi spašen s mjesta nesreće u Kolumbiji

Vijesti / Crna Kronika | 29. 11. 2016. u 08:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U avionu koji se srušio pred samo slijetanje u kolumbijskom gradu Madellinu i u kojem su se nalazili između ostalih nogometnih klubova, ima preživjelih, a prvi od njih je nogometaš Alan Ruschel.

Ruschel je u nesreći zadobio višestruke prijelome uključujući i prijelom kuka i  ozljedu glave, izvestili su brazilski mediji.

Španjolski list "El Espanjol" potvrdio je da je igrač Alan Ruschel, prvi primljen u bolnicu u La Kehi. Ubrzo nakon njega, stigla je žena koja je bila član posade letjelice. Treći preživeli o kojem piše "El Espanol" je igrač Markos Danilo.

Spasioci su morali obustaviti akciju izvlačenja stradalih i preživjelih, zbog iznimno teških vremenskih uvjeta, javljaju lokalni mediji.

General Jose Acevedo Ossa kazao je kako je akcija izvlačenja obustavljena i zato što na mjestu pada zrakoplova više nema preživjelih. Po njegovim informacijama, smrtno je stradalo 75 ljudi, a šestero ih je preživjelo, ali je jedna osoba preminula na putu do bolnice.

Prema službenim informacijama kolumbijskih vlasti, avion tipa Avro RJ85 srušio se na brdu El Gordo, blizu mjesta La Unión.

Zrakoplov je pripadao bolivijskoj kompaniji Lamia, a prije pada pilot je kontroli leta javio kako je došlo do problema na upravljačkim uređajima.

Iz medelinskih sigurnosnih službi kazali su kako se avion raspao na dva dijela.

Iz kluba Chapecoense na Facebooku su kratko objavili: "Neka Bog prati naše sportaše, dužnosnike, novinare i ostale koji su putovali s našom delegacijom". Dodali su i kako se neće više oglašavati, sve dok ne razmjeri nesreće ne budu u potpunosti poznati.

Nogometaši brazilskog kluba je u srijedu su trebali igrati u finalu natjecanja Južnoameričkog kupa.

Kako navodi BBC, avion se srušio u planinskom području u okolini Madellina oko 22 sata po lokalnom vremenu. Avion je poleteo iz Sao Paola u Brazilu oko tri sata poslije podne, a nakon kratke pauze u gradu Santa Kruz dela Siera u Boliviji, nastavio je putovanje ka Kolumbiji.

Kopirati
Drag cursor here to close