Zbog zdravstvenih razloga

Ovaj put na suđenje nije došao Kemal Čaušević

Suđenje bivšem direktoru Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Kemalu Čauševiću odgođeno je zbog nedolaska optuženog.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 12. 2019. u 11:34 BIRN Justice Report

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suđenje bivšem direktoru Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Kemalu Čauševiću odgođeno je zbog nedolaska optuženog.

Branitelj Suad Sultanić je rekao da Čaušević nije pristupio iz zdravstvenih razloga i da se nalazi na bolničkom pregledu, te da je izostanak opravdan, kao i da je o tome dan ranije telefonskim putem obavijestio Sud.

Na upit predsjedavajuće Sudskog vijeća Biljane Ćuković je li Obrana na prošlom ročištu znala za taj termin, branitelj je odgovorio da se morala čekati potvrda i kada je stigla, Sud je obaviješten.

Sutkinja Ćuković je prokomentirala da dok Sud ne poduzme mjere, postupak se neće moći provesti do kraja, te je podsjetila da na prošla ročišta uvijek neko ne pristupi, ili prvooptuženi ili vještak ili drugooptuženi.

''Koriste se svi načini da se odugovlači postupak'', dodala je sutkinja Ćuković i navela da će na naredno ročište Čauševiću biti upućen poziv.

Optužnica tereti Čauševića za zloupotrebu položaja, pranje novca i primanje dara, a Anesa Sadikovića za davanje dara pri uvozu tekstila.

Na teret se Čauševiću stavlja i da je, nakon tendera za vršenje usluga tiskanja poreskih markica na vrijednosnom papiru sa zaštitom, prekoračio svoje ovlasti i pravnoj osobi ''Glas srpski – Grafika a.d. Banja Luka” pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od 200.000 konvertibilnih maraka (KM).

Nastavak suđenja je planiran za 19. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close