USK

Otkriveno tko je poslao prijeteću poruku školi: Priznala istražiteljima...

Policijski službenici MUP-a USK, u suradnji sa Federalnom upravom policije (FUP) i OSA provjeravaju prijetnju o 'napadima' na škole...
Vijesti / Crna Kronika | 27. 02. 2024. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici MUP-a USK, u suradnji sa Federalnom upravom policije (FUP) i OSA provjeravaju prijetnju koja je u ponedjeljak 26. veljače objavljena na društvenoj mreži Instragram, a odnosi se na status jedne osobe koja je napisala da će "pucati po svojoj školi".

Ovu informaciju za medije je potvrdio i Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.

''Policija Unsko-sanskog kantona je u ranim jutarnjim satima zaprimila prijavu od Federalne uprave policije o mogućem oružanom napadu u nekim školama USK. Zaprimili smo određene informacije i o osobi, točnije broj telefona sa kojeg je postavljena objava na društvenim mrežama. Odmah smo izašli na teren... Dobili smo informacije da je objave na društvenoj mreži postavila maloljetna ženska osoba, sa područja Općine Cazin. Ne radi se o ozbiljnim prijetnjama, nego nesmotrenom ponašanju mlade osobe koja je objavila informacije na društvenim mrežama. O svemu je obaviješteno Tužiteljstvo USK'', pojasnio je Šiljdedić.

Šala

Navodno je riječ o 17-godišnjoj djevojčici koja je istražiteljima priznala da je poslala poruku, te da je riječ o šali.

Povećana prisutnost policijskih djelatnika u ponedjeljak ujutro primjećena je i oko škola u Mostaru.

Pojačana nazočnost policije u HNŽ Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije objavilo je kako je Uprava policije MUP-a HNŽ-a zaprimila informaciju FUP-a o mogućem izvršenju pucnjave u školama, bez konkretnih podataka o mjestu izvršenja.

''Odmah po zaprimanju navedene informacije nadležne organizacijske jedinice iz Uprave policije poduzele su mjere i radnje iz svoje nadležnosti, stupile u kontakt sa školama, te osigurale pojačanu nazočnost policijskih službenika u blizinama škola na području HNŽ-a'', rečeno je iz MUP-a, imajući u vidu potrebu za obavještavanjem javnosti glede pojačane aktivnosti policije u blizini školskih ustanova.

O svim važnijim informacijama, naveli su, javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Dvije dojave u Sarajevu

Učenici i zaposlenici Osnovne škole 'Ćamil Sijarić' u sarajevskom naselju Dobrinja i oni u Osnovnoj školi 'Čengić Vila' evakuirani su u ponedjeljak nakon što su stigle dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi.

Kako je za N1 rečeno u MUP-u Županije Sarajevo, dojava u školi na Dobrinji je stigla oko 12.25 sati, a na Čengić Vili u 12.38. U poruci je navedeno da se u školi nalazi bomba. Policijski službenici MUP-a ŽS su u školama gdje obavljaju pregled.

Tijekom prethodnih godina bilo je više dojava o bombama u školama, za sve se utvrdilo kako je riječ o lažnoj dojavi. Uslijedila su i uhićenja s obzirom na to da je riječ o kaznenom djelu ugrožavanje sigurnosti.

No s obzirom na slučaj iz Srbije, dobro je znati da se provjeravaju sve zaprimljene informacije i preventivno djeluje.

Kopirati
Drag cursor here to close