Granična policija

Otkriveni ilegalni migranti, oduzete  krivotvorene novčanice

Tijekom vikenda Granična policija je otkrila više ilegalnih migranata.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 12. 2017. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Postrojbe granične policije Trebinje 11. 12. 2017. godine na području Gacka su otkrili dvojicu Libijaca i Palestinca koji su, prema njihovim riječima, iz Crne Gore ilegalno ušli u BiH. Službenici PGP-a Trebinje su 9.12.2017. na MGP-u Zupci kontrolirali četiri Libijca, Sirijca i Marokanca koji su, prema njihovim izjavama, u BiH ilegalno ušli iz Hrvatske putnim pravcem koji vodi do prijelaza.

Istoga dana od službenika Policijske stanice Trebinje pripadnici Granične policije BiH su preuzeli ilegalnog migranta državljanina Pakistana. Ilegalni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Pripadnici Granične policije BiH od službenika Policijske stanice Velika Kladuša 10. 12. 2017. preuzeli su sedam osoba s područja Kosova koje su ilegalno ušle i boravile u BiH. Otkrivene su u privatnoj kući državljanina BiH.

Službenici PGP-a Velika Kladuša protiv bh. državljanina I. S. Tužiteljstvu BiH predat će izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje osoba“. Ilegalni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

 

Oduzete krivotvorene novčanice

Policijski službenici PGP-a Bijeljina su 9. 12. 2017. prilikom ulaska u BiH na MGP-u Rača kontrolirali Opel, bh. registarskih oznaka. Detaljnim pregledom vozila i suvozača državljanina BiH, uz korištenje specijalističke opreme, otkrili su deset novčanica u apoenima od 100 KM za koje postoji osnovana sumnja da su krivotvorene.

Protiv M. K. (1989.) Tužiteljstvu BiH bit će predano izvješće o počinjenom kaznenom djelu „krivotvorenje novca“. Novčanice su privremeno oduzete, priopćeno je iz Granične policije.

Kopirati
Drag cursor here to close