Ugrožavanje sigurnosti

Osuđenik na dopustu presreo automobil Gordane Tadić

Presretanje i ugrožavanje vozila, dogodilo se u petak u popodnevnim satima u blizini Olova.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 02. 2021. u 18:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Policijski djelatnici Direkcije za kooridnaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, zajedno sa partnerskim policijskim agencijama na terenu i nadležnim kantonalnim tužiteljstvom, rade provjere svih podataka i informacija o osobi koja je svojim vozilom, ugrožavala sigurnost glavne tužiteljice Gordane Tadić i njezinog vozila i policijske pratnje.

Presretanje i ugrožavanje vozila, dogodilo se u petak u popodnevnim satima u blizini Olova.

Vozilo glavne tužiteljice u pratnji je policijskih vozila sa vidljivim svjetlosnim uređajima i signalima, tako da je isključeno da počinitelj nije znao da se radi o osiguranju osobe pod 24 satnom policijskom zaštitom.

Osoba inicijala I.A. privedena je u Policijsku stanicu Olovo, gdje će se izvršiti kriminalistička obrada i zakonom propisana procedura. Radi se o osuđeniku koji se nalazi na izdržavanju kazne, a koji se nalazio na dopustu iz zatvora.

Policijski djelatnici DKPT BiH, pojačat će mjere zaštite i sigurnosti glavne tužiteljice, zbog navedenog događaja, kao i postojanja drugih saznanja i informacija o mogućim ugrožavanjima sigurnosti glavne tužiiteljice, koja mogu biti povezana sa radom na predmetima koji su vrlo bitni za vladavinu prava u Bosni i Hercegovini, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close