Oklaji

''Sve je otišlo u pepeo'': Otkriven uzrok požara u širokobriješkoj stolariji

Dvije od tri hale izgorjele su potpuno, svi strojevi su uništeni, a netaknuta je ostala jedino sušnica u kojoj su sušene daske.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 04. 2019. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stolarija Zovko u Širokom Brijegu u potpunosti je izgorjela u velikom požaru koji je izbio u četvrtak oko 5:00 sati u glavnom objektu i dijelu pogona stolarije, a kako tvrdi Fena, uzrok požara je kvar na jednom od strojeva.

Foto: Bljesak.info / Požar progutao stolariju u Oklajima

Jedan od radnika spomenute stolarije kazao je Federalnoj novinskoj agenciji kako je šteta nemjerljiva i da je uništeno gotovo sve.  

''Sve je otišlo u pepeo i u potpunosti je uništeno. Jedino je ostala ova sušnica u kojoj su daske sušene prije daljnje obrade. Uzrok požara vjerojatno je kvar na stroju koji je piljevinu gurao u peć. Zapelo je s takozvanim 'pužem' pa je on, odnosno nož koji gura piljevinu prilikom trenja počeo stvarati varnice koje su u konačnici izazvale požar'',  kazao je radnik uništene stolarije.

Foto: Bljesak.info / Požar progutao stolariju u Oklajima

''Na terenu je deset naših pripadnika s četiri vozila, dva grudska vatrogasca s jednim vozilom i dvije privatne cisterne", izjavio je ranije za Bljesak.info Dario Čuljak, zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Širokog Brijega. 

Foto: Bljesak.info / Požar progutao stolariju u Oklajima (Dario Čuljak)

U požaru nije bilo ozlijeđenih, a brzom intervencijom vatrogasaca vatra se nije proširila na okolne obiteljske kuće.

Vatra trenutačno tinja mjestimično, a vatrogasci i dalje ostaju na terenu. Također, vrijedi istaknuti da su plinske boce te ostali zapaljivo-eksplozivni materijali iznešeni iz objekta na vrijeme.

Foto: Bljesak.info / Požar progutao stolariju u Oklajima

Na mjestu požarišta bio je i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević sa suradnicima.

Inače, stolarija Zovko osnovana je 1984. godine kada je imala tri zaposlena dok je broj radnika u posljednje vrijeme prešao 20. Stolarija je imala 1.500 četvornih metara zatvorenog prostora te 2.000 četvornih metara vanjskog prostora.

U kolovozu 2013. godine od dobili su javno priznanje Zlatna plaketa ''Grb Grada Širokog Brijega''.

Foto: Bljesak.info / Požar progutao stolariju u Oklajima
Kopirati
Drag cursor here to close