Uzroci halvarije

Otkriven uzrok eksplozije u Brodu

Načelnik općine Brod Ilija Jovičić kaže za Srpskainfo da se u bolnici u Doboju trenutno nalazi sedam radnika Rafinerije nafte i da se svi osjećaju dobro.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 10. 2018. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najvjerojatnije je do nesreće u Rafineriji nafte u Brodu sinoć došlo tako što je procurilo gorivo koje je zahvatilo postrojenje toplane zbog čega je buknuo požar – saznaje neslužbeno Srpskainfo.

U policiji i tužiteljstvu ne mogu još da govore o detaljima nesreće u kojoj je smrtno stradao jedan radnik Rafinerije, a devet ih je ozlijeđeno.

Načelnik općine Brod Ilija Jovičić kaže za Srpskainfo da se u bolnici u Doboju trenutno nalazi sedam radnika Rafinerije nafte i da se svi osjećaju dobro.

Iz „Optima grupe“ danas je priopćeno da su, nakon sinoćnjeg požara u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, mjerni pokazatelji kvaliteta zraka u granicama normale i da nema opasnosti po zdravlje stanovnika Bosanskog Broda i susjednih općina.

Formirana je, kako preciziraju, operativna komisija za lokalizaciju i uklanjanje posljedica sinoćnje havarije.

Od danas je i službena komisija pristupila istraživanju razloga nastalog incidenta i određivanju razmjera posljedica.

''Rezultati komisije bit će objavljeni naknadno'', navodi se u priopćenju iz „Optima grupe“, čiji je osnivač ruska kompanija “NjeftegazInKor”, vlasnica Rafinerija nafte Bosanski Brod.

Kako dodaju, u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu sinoć u 21.30 došlo je do požara, koji je u potpunosti lokaliziran u 22.40 sati.

Ozlijeđeno je deset osoba i pružena im je potpuna medicinska pomoć.

''Ozlijeđeni radnici nisu životno ugroženi, ali nažalost, jedna radnik je preminuo uslijed zadobivenih ozljeda'', navode iz “Optima grupa”.

Načelnik općine Brod Ilija Jovičić, koji je obišao radnike u dobojskoj bolnici, izrazio je sućut obitelji nastradalog radnika Ljube Patkovića (33) iz Žeravca.

On je zadovoljan što su ostali radnici dobro i očekuje da će tijekom dana biti pušteni kući.

"Radi se o grupi radnika koji su radili na pogonu i koji su u međuvremenu intervenirali na sprečavanju dalje havarije", izjavio je Jovičić novinarima.

Kopirati
Drag cursor here to close