Narkogrupa Sarajlija

Osveta za uhićenje Sarajlije Davida Cufaja u Peruu: U Limi izrešetan policajac koji je bio ključni svjedok

Radi se o moćnom balkanskom narkokartelu koji je za veoma kratko vrijeme preuzeo jednu od najisplativijih ruta za krijumčarenje kokaina i Južne Amerike u Europu.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 03. 2021. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peruanski agent Uprave za borbu protiv droga (Dirandro) Gregorio Ankasi (49) izrešetan je ispred svog doma u Limi, a on je bio ključni istražitelj i svjedok koji je razbio narkogrupu Sarajlija Davida Cufaja i Smaila Šikala.

Radi se o moćnom balkanskom narkokartelu koji je za veoma kratko vrijeme preuzeo jednu od najisplativijih ruta za krijumčarenje kokaina i Južne Amerike u Europu. Radi se o mladićima iz sarajevskog naselja Buča Potok koji u Bosni i Hercegovini nisu kažnjavani.

Iskusni operativac

Ankasi, koji je bio iskusni obavještajac, likvidiran je 3. ožujka nakon što se dovezao automobilom do svoje kuće. Sumnja se da su ga dvojica ubojica pratila na motociklu. Kada se policajac parkirao i izašao iz vozila oni su otvorili vatru na njega. Radi se o metodu likvidacije koje je prva počela koristiti talijanska mafija, a vrlo brzo su je preuzeli i južnoamerički karteli pa i balkanske kriminalne organizacije.

On je još bio živ kada su radnici obližnje praonice dotrčali do njega da mu pruže pomoć. Dao im je svoj mobitel i zamolio da jave njegovoj obitelji da je upucan. Odvezen je odmah u bolnicu, ali je na putu do nje podlegao ozljedama, piše Dnevni avaz.

Pljačka je kao motiv isključena jer mu napadači nisu ukrali ni automobil, ni novčanik i druge osobne stvari koje je imao kod sebe.

Korupcija u redovima policije

Peruanski mediji navode da je ovaj policajac imao velike zasluge u borbi protiv organizirane trgovine drogom i da je bio ključni svjedok na suđenju trgovcu kokainom Cufaju, koji je u siječnju prošle godine osuđen na 17 godina zatvora.

Osim uhićenja Cufaja, mediji spominju i druge slučajeve na kojima je radio Ankasi. Navodi se da je ubijeni agent između ostalog istraživao i navodnu mrežu korupcije u redovima policije.

Portal „Exitosanoticias“ podsjeća da je Cufaj imao ulogu koordinatora isporuke više od dvije tone kokaina u Europu, a nakon što je on uhićen rutu je preuzeo Šikalo.

Inače, Cufaj je rođen na Kosovu, a odrastao je u Sarajevu gdje se sa Šikalom uspješno bavio boksom. Bio je čak i prvak u kadetskoj konkurenciji u BiH. U siječnju 2017. godine uhićen je u Peruu zbog pokušaja šverca tovara kokaina vrijednog 174 milijuna dolara.

U vezi s misicom

Cufaja je policija označila kao financijera, koordinatora i supervizora ove pošiljke čija je krajnja destinacija bila Europa. Usprkos tome sudac mu nije odredio pritvor, pa se Cufaj ubrzo našao u bjekstvu!

Početkom 2020. godine Cufaj je u odsustvu osuđen na 17 godina i samo dvije sedmice kasnije uhapšen je u peruanskom gradu Kaljao. Uhapsila su ga agenti specijalne policije koja se bavi isključivo raskrinkavanjem narko-dilera “Škorpion”.

On se i danas nalazi na slobodi, a u vezi je s tamošnjom misicom s kojom navodno ima jedno dijete.

Kopirati
Drag cursor here to close