Priznala krivnju

Osuđena Ukrajinka zbog organiziranja prostitucije u Mostaru

Sporazumnim priznanjem, njoj je previđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i jednog mjeseca, kao i oduzimanje predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja kaznenog djela.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 10. 2022. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinka Nataliia Nachinkin koja je optužena za navođenje na prostituciju mladih Ruskinja i Ukrajinki na području BiH, sporazumno je priznala krivnju.

Sporazumnim priznanjem, njoj je previđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i jednog mjeseca, kao i oduzimanje predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja kaznenog djela.

Sporazumno priznanje

Sporazumnim priznanjem, Nachinkin je u potpunosti prihvatila odgovornost za kazneno djelo za koje je tereti Tužiteljstvo BiH, te se odrekla prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

"Ovaj predmet predstavlja dio obujne istrage, uključujući i međunarodnu pravnu pomoć i komunikaciju sa partnerskim institucijama i agencijama, a u optužnici se navodi da je optužena, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, vrbovala strane državljanke, uglavnom sa područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodila u BiH, pronalazila smještaj i iskorištavala radi pružanja seksualnih usluga za novac", navodi se u službenom priopćenju Tužiteljstva BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, Sud BiH ga je prihvatio te je optuženoj izrečena navedena kazna.

Inače, Tužiteljstvo BiH je 23. srpnja 2021. godine podiglo optužnicu protiv dvije ukrajinke, a terete da su od početka 2019. godine, pa sve do 26. siječnja ove godine, na području Mostara i Banje Luke, djelujući zajedno i u međusobnom dogovoru, organizirali grupu ljudi radi vršenja kaznenih djela međunarodnog navođenja na prostituciju i međunarodne trgovine ljudima.

U optužnici se navodi da su optužene, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, vrbovale strane državljanke, uglavnom s područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodile u BiH, pronalazili smještaj i iskorištavali radi pružanja seksualnih usluga za novac, što je kod nekih od žrtava, dovelo do teških posljedica po tjelesno i duševno zdravlje. 

Kopirati
Drag cursor here to close