Strašne mjere

Osmica ostaje na 50 metara slobode

Iz Suda BiH objavljeno je da se zabranjuju i svaki kontakt i razgovor o predmetu s bilo kojim osobama osim s odvjetnicima.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 07. 2021. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbe Tužiteljstva BiH i obrane na mjere zabrane koje su određene direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagiću, saznaje Srna.

Sud BiH odlučio je 16. srpnja da direktor OSA-e Mehmedagić bude pušten iz pritvora uz određene mjere zabrane, na šta su se žalili i tužitelj Oleg Čavka i Mehmedagićevi odvjetnici Nermin Mulalić i Senka Nožica.

Mjerama zabrane, Mehmedagiću se zabranjuje kontaktiranje na bilo koji način s drugim osumnjičenim osobama Denisom Prcićem, Melisom Belkić Mujkanović i Emirom Mujkanovićem, te kontaktiranje sa svjedocima Tužiteljstva BiH u ovom krivičnom predmetu i približavanje tim osobama na udaljenosti od 50 metara.

Iz Suda BiH objavljeno je da se zabranjuju i svaki kontakt i razgovor o predmetu s bilo kojim osobama osim s odvjetnicima.

“Mehmedagić s ciljem redovnog obavljanja funkcije na kojoj se nalazi izuzetno može komunicirati sa svjedocima Tužiteljstva BiH i drugim osobama na udaljenosti manjoj od 50 metara, ali mu se zabranjuje da s tim osobama razgovara o ovom predmetu”, navodi se u priopćenju i dodaje da je o svakom takvom kontaktu Mehmedagić dužan prethodno da obavijesti postupajućeg tužitelja Olega Čavku.

Sud navodi da će ova mjera trajati dok za njom postoji potreba i da će se opravdanost mjere kontrolirati svaka dva mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close