Diplomant pred sudom

Osmica: Nisam kriv

Mehmedagić i Pekić su na ročištu kazali da razumiju optužnicu koja ih tereti za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i da su svjesni kolika je kazna za učinjena djela.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 12. 2020. u 11:14

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA BiH) Osman Mehmedagić i rukovoditelj Odsjela za cyber sigurnost ove institucije Muhamed Pekić negirali su pred Sudom Bosne i Hercegovine krivicu za zloupotrebu položaja ili ovlasti, prenosi BIRN.

“Nisam kriv”, izjasnio se Mehmedagić.

Na isti način se izjasnio i optuženi Pekić za djela koja mu se stavljaju na teret. Oni su na ročištu kazali da razumiju optužnicu koja ih tereti za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i da su svjesni kolika je kazna za učinjena djela.

Naime, Tužiteljstvo BiH je 22. listopada ove godine protiv Mehmedagića i Pekića podiglo optužnicu kojom se terete da su tijekom kolovoza 2020. zloupotrijebili svoj službeni položaj ili ovlasti, kao i resurse i kapacitete OSA-e, u svrhe privatnih i osobnih interesa, kako bi došli do fotografija i informacija o pošiljatelju anonimne kaznene prijave protiv direktora OSA-e. Optužnica je potvrđena 4. studenog ove godine.

“Vršeći navedene radnje, optuženi su višestruko zloupotrijebili svoj položaj, kao i službeno zakonom utvrđene procedure i službene radnje, te prekršili pravo na nepovredivost pismene i poštanske komunikacije zagarantirano Ustavom Bosne i Hercegovine i međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima”, navodi se u ranijem priopćenju Tužiteljstva BiH.

Nakon negiranja krivice, naredno ročište će biti zakazano pred drugim sucem.

Kopirati
Drag cursor here to close