Teške riječi

Oslobođenje: Za 'Partizu' plaćeno 20.000 KM, u devastaciji sudjelovali gradski vijećnici?!

Vijesti / Crna Kronika | 18. 08. 2022. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razaranje Partizanskog spomen-groblja u Mostaru plaćeno je 20.000 KM, objavilo je sarajevsko Oslobođenje navodeći i kako su u ''posljednjoj devastaciji sudjelovali i neki vijećnici Gradskog vijeća''.

Novine se pozivaju na glasine, a Sead Đulić, predsjednik SABNOR-a BiH, kaže kako su nalogodavci uništavanja Partizanskog spomen-groblja visokopozicionirani u bh. politici.

Foto: Bljesak.info / Uništeni dio Partizanskog spomen groblja

”Ako građani znaju tko je počinitelj ili dio počinitelja, ako građani znaju da je za izvršenje tog terorističkog čina plaćeno 20.000 maraka, čaršija sve zna. Ukoliko kruže glasine po gradu da su u posljednjoj devastaciji sudjelovali i neki vijećnici Gradskog vijeća, onda je dovoljno pokazatelja da policija to detaljno istraži i obavijesti grad. Oni šute”, navodi Đulić.

Kaže kako ''netko počinitelje krije'' i da je ''netko naredio da se ne smiju naći''.

''Svi znamo, nismo djeca, ovo je inspirirano određenom politikom koja se svrstala na stranu poraženih 1945, dakle na stranu kontra antifašizma'', kaže Đulić.

Sarajevske novine, između ostalog, navode kako je iz Tužiteljstva HNŽ-a ''ranije zatraženo da se u ovaj slučaj uključi Federalna uprava policije te su od Obavještajno-sigurnosne agencije BiH zatražene informacije kojima raspolaže, budući da MUP HNŽ-a zadaću po običaju nije uradio''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close