Helikopter

OS BiH pomažu u gašenju požara u Kupresu

Helikopterska jedinica Oružanih snaga BiH locirana u kasarni ''Rajlovac'' hitno je angažirala posadu i helikopter UH-1H na gašenju požara nastalog na širem području općine Kupres.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 07. 2021. u 19:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na zahtjev Službe civilne zaštite Kupres, 14. srpnja 2021. godine u poslijepodnevnim satima, Oružane snage BiH iz sastava Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane uputile su jedan helikopter UH-1H za pružanje pomoći tijekom elementarne nepogode - gašenje požara na području općine Kupres.

Helikopterska jedinica Oružanih snaga BiH locirana u kasarni ''Rajlovac'' hitno je angažirala posadu i helikopter UH-1H na gašenju požara nastalog na širem području općine Kupres. Helikopter UH-1H izvršio je polijetanje iz Rajlovca prema rejonu požarišta u 18:10 sati.

Helikopter i posada Oružanih snaga BiH su spremni da odgovore postavljenom zadatku te su maksimalno posvećeni misiji gašenja požara, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću OS BiH.

Ovim, Oružane snage BiH pokazuju svoju spremnost za izvršenje zakonom propisane misije podrške civilnim vlastima tijekom prirodnih i drugih nepogoda i na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close