Mićo Praštalo

Optuženi za zločine u Ključu pronađen mrtav u automobilu

Glasnogovornica Uprave policije Snežana Galić je rekla za BIRN BiH da se radi o nasilnoj smrti…
Vijesti / Crna Kronika | 22. 11. 2018. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  

Mićo Praštalo, kojem se pred Sudom BiH sudilo za ratne zločine počinjene na području Ključa, pronađen je mrtav, potvrdili su za Balkansku istraživačku mrežu BiH (BIRN BiH) iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona.

Glasnogovornica Uprave policije Snežana Galić je rekla za BIRN BiH da se radi o nasilnoj smrti, a dosadašnje uviđajne radnje su pokazale da je najvjerojatnije riječ o samoubojstvu.

Policiji je, kako je navela, jučer prijavljeno da je na putu u mjestu Lušci Palanka (općina Sanski Most) pronađeno beživotno tijelo u automobilu, te da je obavljen uviđaj, zajedno s Tužiteljstvom USK-a.

''Ja ne znam šta se dogodilo, samo su mi javili da je umro'', kazala je odvjetnica Zorana Čarkić za BIRN BiH, pojasnivši da je tu informaciju dobila od obitelji optuženog tijekom jučerašnjeg dana.

Državno tužiteljstvo tereti Praštala, bivšeg zapovjednika Šestog bataljona Šeste sanske brigade Vojske Republike Srpske, za sudjelovanje u progonu civilnog nesrpskog stanovništva. Praštalo je optužen da je naredio i izvršio ubojstva, kao i da je znao, a nije spriječio ubojstva, zatvaranja i druga oduzimanja fizičke slobode.

Ovaj postupak se vodio pred Državnim sudom, a u tijeku je bio dokazni postupak Tužiteljstva.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close