Predaha nema

Opet gori kod Čapljine

Još uvijek gori na Boračkom jezeru gdje je potrebna pomoć iz zraka, zatim na Blidinju gdje vatru gasi hrvatski kanader, potom na Podveležju
Vijesti / Crna Kronika | 19. 07. 2022. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 14 sati ponovno se aktivirao požar u Šurmancima kod Čapljine, a vatrogasci su na terenu.

Prema dopunjenom izvješću Federalne uprave civilne zaštite, od 10:40 do 12:20 sati gorjela je štala, odnosno sijeno i krovna konstrukcija, na lokaciji sela Prenj kod Stoca.

Još uvijek gori na Boračkom jezeru gdje je potrebna pomoć iz zraka, zatim na Blidinju gdje vatru gasi hrvatski kanader, potom na Podveležju (Gostina šuma), te u Trijebnju kod Stoca.

Na požarištu u Čitluku je stabilno i trenutno nema potrebe za angažmanom helikoptera, navodi se u izvješću.

Požar na planini Čvrnici u Parku prirode Blidinje trenutno gasi kanader iz Hrvatske, a gašenje otežava vjetar.

''Kanader gasi požar u ukupno deset navrata, ne može više radi goriva. Vidjet ćemo što će biti dalje. Vatrogasci su na terenu, ali posao otežava vjetar'', rekao je za Fenu Ljubo Bradarić iz Civilne zaštite Posušje.

Kada je u pitanju šteta nastala ovim požarom, Bradarić je ranije kazao kako je teško procijeniti kolika točno površina gori, ali je dodao da sigurno nije ispod 20 hektara jer je izgorjelo dosta borove šume.

Prema posljednjim informacijama Federalnog operativnog centra, požar je još aktivan i na području Boračkog jezera. Vatrogasci i pripadnici Šumarstva Konjic su na terenu, ali i dalje je potrebna pomoć u gašenju iz zraka.

Lokaliziran je požar u Čitluku, ali nije u potpunosti saniran.

 

Kopirati
Drag cursor here to close