pucnjava u Coloradu

Okončana drama u SAD-u: Napadač uhićen, 3 mrtvih, 9 ranjenih

Vijesti / Crna Kronika | 28. 11. 2015. u 07:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je uhitila napadača koji je u petak poslijepodne ubio tri osobe, a njih devet ranio unutar privatne klinike "Planned Parenthood" u Colorado Springsu u SAD. Policija pretražuje zgradu klinike. Motivi napada zasad nisu poznati, a potvrđeno je kako je počinitelj 59-godišnji Robert Lewis Dear.

Dear je pucao u petak na prolaznike i policiju kraj Centra za planiranje obitelji u Colorado Springsu, a zatim se je zabarikadirao u zgradi klinike, a sve to trajalo je više od šest sati.

Kada je policija upala u zgradu došlo je do razmjene vatre sa napadačem, a paralelno su evakuirani medicinski radnici i pacijenti. Policija je uspjela iz klinike izvesti dvadesetak osoba, većinom pacijenata i medicinskog osoblja.

Broj ozlijeđenih mogao bi biti veći jer je razmjena vatre sa napadačem trajala dugo.Pojedini mediji prenose da je broj ranjenih policajaca porastao na pet. CNN je ranije javio da je šest ljudi dovezeno u bolnicu.

"Policajci su ušli u zgradu u kojoj je zabarikadiran osumnjičeni, on je pucao na policajce", rekla je glasnogovornica lokalne policije Cathreen Buckley.

Ona je dodala da je napadač 'svašta' unio u zgradu klinike. Nejasno je je li riječ o eksplozivu. Policija je napadača identificirala kao Roberta Lewisa Deara. Tijekom opsade klinike, snage sigurnosti su uspjele iz zgrade evakuirati neodređen broj građana nakon čega je napadač pregovorima uvjeren da se mirno preda.

Vlasti trenutno ne raspolažu informacijama o tome što bi mogao biti motiv napada na kliniku "Planned Parenthood".

Kopirati
Drag cursor here to close