Zavidovići-Tuzla

Oko 200 počinjenih kaznenih djela iza organizirane skupine

Vijesti / Crna Kronika | 20. 01. 2014. u 10:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajedničkom akcijom MUP-a TŽ i MUP-a ZDŽ, po nalagu Županijskog suda u Tuzli, u ponedjeljak ujutro je na području Banovića i Ribnice provedena akcija uhićenja dugogodišnjih izvršitelja krađa i razbojništava, koji prema prvim informacijama, u zadnje dvije godine iza sebe imaju oko 200 kaznenih djela izvršenih samo na području Tuzlanske županije.

Kako se saznaje uhićeni su Amel i Avdo Smajlović iz Banovića, te Elvedin i Nisvet Numanović, Suad Karanović, Senid Avdić i Selmir Huskić, svi iz Zavidovića. "U ovoj akciji na području Banovića slobode su lišene dvije osobe, dok je na području Ribnice, općina Zavidovići, slobode lišeno pet osoba. Ove osobe se dovode u vezu sa izvršenjem preko 200 kaznenih djela na području Tuzlanske županije.

Radi se o teškim krađana, krađama i razbojništvima. Pomenute osobe će nakon kriminalističke obrade biti predane nadležnom Županijskom tužiteljstvu na dalje postupanje", kazao je za Danas.info glasnogovornik MUP-a TŽ Izudin Šarić.

"Tijekom akcije izvršen je pretres na 10 lokacija, gdje je pronađena određena količina robe koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenih djela ove grupe. Radi se o prehrambenoj i tehničkoj robi, građevinskoj opremi i slično".

Saznaje se da su uhićeni vršili krađe na području Tuzlanske, Zeničko - dobojske županije i Republike Srpske, a osim obijanja benzinskih crpki, prodavnica, privatnih kuća, na teret im se stavlja i krađa preko 30 automobila. Kako se neslužbeno saznaje, na čelu ove kriminalne grupe je Elvedin Numanović, za kojim je još 2011. godine raspisana potjernica zbog istih kaznenih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close