Pravda za Davida

Odvjetnik obitelji Dragičević: Davida je ubilo više osoba, prvo su ga premlatili, pa bacili u vodu

Odvjetnik obitelji Dragičević kaže da je ovaj slučaj rješiv, a njegovo nerješavanja ukazuje da se neko štiti.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 12. 2018. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Foto: Arhiva - mjesto gdje je pronađeno Davidovo tijelo

Poseban odjel Republičkog tužiteljstva trebao bi preuzeti istragu o ubojstvu Davida Dragičevića, ali ta istraga bi trebala biti protiv svih osoba koje su uključene u ubojstvo, kao i protiv onih koji su je opstruirali, tvrdi Ifet Feraget, odvjetnik obitelji Dragičević.

On pojašnjava da je očigledno da se u ovom slučaju radi o teškom ubojstvu, jer se na osnovu dokaza pokazuje da je sudjelovalo više osoba.

''Osim toga, imate i konferenciju za tisak gdje se objavljuje jedan scenarij,  a koji je potom pao u vodu. Ako imate te dvije strane, očekivati je da Republičko tužiteljstvo preuzme istragu, ali bi ona onda trebalo biti vođena i protiv tužitelja i policajaca'', pojašnjava Feraget i dodaje da će na kraju, ipak, Tužiteljstvo BiH morati preuzeti cijeli slučaj.

(ne)odgovornost patologa

Kaže da je Republičko tužiteljstvo već donijelo odluku da nema odgovornosti patologa Željka Karana.

Feragat ističe da je Karanov nalaz služio kao dokaz koji je odgovarao spornoj konfernciji za novinare, kao i da je naručen, piše Glas BanjaLuke.

''To zaključujem na osnovu toga što je vrlo paušalan. On navodi da je tragove mulja pronašao u određenim, a ne u svim dišnim organima, a to nije moguće. S obzirom da na tijelu ima više ozljeda, on nije postupio u skladu sa kaznenim postupkom. Navodi da je smrt nastupila utapanjem, ali ako imate ozljede na tijelu, zakon od vas traži da vi morate navesti jesu li one povezane sa smrću. Ovde se ne radi o utapnju kao primarnom uzroku, što se sugerira. Ovo je sekundarno utapanje, premlaćivanje i vjerovatno gubitak svjesti i bacanje u vodu doveli su do toga da je voda ušla u disajne organe'', tvrdi odvjetnik.

Utapanje povezano s ozljedama

Feraget dodaje se mora navesti da je utapanje povezano s ozljedama koje su nanesene Davidu i kako je on pod još nerazriješnim okolnostima našao u vodi.

''To je ono što je najbliže pravoj istini, a koja proizilazi iz sadržaja dokaza'', rekao je Feraget.

On poručuje da je ovaj slučaj rješiv, a njegovo nerešavanja ukazuje da se neko štiti.

Kopirati
Drag cursor here to close