UNO BiH

Oduzete cigarete sa markicom Kosova, kolagen, konzole...

Akciznom markicom Kosova bilo je obilježeno ukupno 4.093 paklice cigareta, a radi se o krijumčarenoj akciznoj robi.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 03. 2024. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje su na dvjema lokacijama, koje pokriva regionalni centar Tuzla, oduzeli veću količinu cigareta i duhana koji nisu bili obilježeni na zakonom propisan način, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Akciznom markicom Kosova bilo je obilježeno ukupno 4.093 paklice cigareta, a radi se o krijumčarenoj akciznoj robi. Oduzeto je i 97,5 kg sitno rezanog duhana i 358 paklica ručno motanih cigareta. Roba je oduzeta je od šest osoba.

U carinskoj ispostavi Tuzla bila je prijavljena za uvozno carinjenje pošiljka u kojoj su se nalazili elektronski uređaji. Nakon što su službenici Uprave izvršili detaljan pregled teretnog motornog vozila, pronađena je i privremeno oduzeta skrivena i krijumčarena roba. Radilo se o 384 kutije dodatka za prehranu 'kolagen Crux'.

Prilikom detaljnog pregleda jednog autobusa koji je ulazio u Bosnu i Hercegovinu, ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u pronašli i privremeno oduzeli skrivenu i neprijavljenu robu. Riječ je o konzolama za igrice i čipovima. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procijenjena je na 115.200 KM.

Protiv počinitelja navedenih nezakonitosti će biti poduzete zakonom propisane mjere i radnje. U tijeku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti, korišteni su specijalizirana oprema, kao i vozila donirana Upravi za neizravno oporezivanje od Američkog veleposlanstva u BiH putem programa EXBS.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju: 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na viber - broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan.

Kopirati
Drag cursor here to close