Banja Luka

Oduzete cigarete i duhan u vrijednosti većoj od 50 tisuća maraka

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 03. 2023. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na području grada Banja Luke oduzeli su veću količinu duhana i cigareta čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 53.235 KM.

Ovlaštena službena lica grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UNO, postupajući u okviru prethodno pribavljenih obavještajnih saznanja izvršili su operativnu provjeru primjene Zakona o akcizama u BiH na teritoriji Grada Banja Luka.

Tom su prilikom na više lokacija kod osam lica pronašli veću količinu akcizne robe namijenjene za nelegalnu prodaju (cigarete i sitno rezani duhan), koja nije bila na propisan način obilježena akciznim markicama UNO.

Foto: PR / Oduzete cigarete i duhan

Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe, prema preliminarnoj procjeni, iznosi oko 53.235 KM. Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

U tijeku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalistička oprema, donirana od strane Veleposlanstva SAD-a u BiH putem Programa EXBS, kao i od strane UNODC-a.

Kopirati
Drag cursor here to close