Akcije UNO BiH

Oduzeta veća količina duhana u tri bh. grada

Vijesti / Crna Kronika | 19. 01. 2017. u 13:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u dvije odvojene akcije oduzeli su veću količinu rezanog duhana i duhanskih prerađevina na području Ilijaša, Kaknja i Istočnog Sarajeva.

U kooridniranoj akciji pripadnika Grupe za sprječavanje krijumčarenja regionalnih centara Sarajevo i Tuzla izvršen je pretres na dvije odvojene lokacije.

Tom prilikom na lokacijama Ilijaš i Kakanj, otkriveno je i spriječeno neovlašteno prometovanje duhanom i duhanskim prerađevinama. Oduzeta je roba u vrijednosti 56.000 KM.

Prema ranijim operativnim saznanjima, pripadnici Grupe za sprječavanje krijumčarenja, Regionalni centar Sarajevo, otkrili su veću količinu krijumčarenih cigareta na područiju općine Istočno Sarajevo.

Tom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli 1.960 kutija cigareta 'Marble', 'Marlboro' i dr. koje nisu bile propisano označene akciznim markcicama UNO BiH.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, priopćeno je iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close