Nedozvoljen promet

Oduzeta veća količina duhana, tekstila i obuće

Vijesti / Crna Kronika | 05. 04. 2017. u 11:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje na području Kladnja oduzeli su sitno rezani duhan u vrijednosti od 21.000 KM, a na području Brčko, Gradačca i Bijeljine razni tekstil i obuću u vrijednosti od 40.000 KM.

Na području Kladnja izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke Opel Astra vlasništvo N.I. i tom prilikom je pronađen sitno rezani duhan bez akciznih markica čija vrijednost na tržištu iznosi oko 21.000 KM.

Aktivnosti na terenu proveli su službenici UNO – Grupe za sprječavanje krijumčarenja u Regionalnom centru Tuzla u suradnji sa policijskim službenicima MUP TŽ, PP Kladanj, navodi se iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Nedozvoljen promet akciznih proizvoda', iz člana 210 a Kaznenog zakona BiH.

Na osnovu operativnih saznanja službenici UNO, Odsjeka za provođenje propisa, RC Tuzla, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su provjere porijekla robe na području RC Tuzla.

Provjere su izvršene u Brčkom, Gradačcu i Bijeljini i tom prilikom privremeno je oduzeta roba stranog porijekla – obuća i tekstil u vrijednosti od oko 40.000,00 KM. Za pomenutu robu vlasnici nisu imali dokae o porijeklu, te da je za istu proveden carinski postupak i plaćene uvozne dažbine prilikom uvoza u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close