Dobar ulov

Oduzet skupocjeni Rolex i markirane torbice

Vijesti / Crna Kronika | 22. 10. 2023. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: UNO BIH / Oduzet skupocjeni Rolex i markirane torbice

Vršeći pojačane kontrole putnika koji su stigli na Međunarodni aerodrom Sarajevo ovlaštena službena lica Uprave za neizravno oporezivanje uspješno su spriječile pokušaj nelegalnog unosa skupocjenog sata marke Rolex, markiranih torbica, cigareta i velike količine nedozvoljenih medicinskih sredstava (steroida i anabolika).

Roba koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje nalazila se kod četiti fizička lica, državljana Narodne Republike Kine i Republike Turske.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 145.500 KM, a protiv lica kod kojih je pronađena neprijavljena roba bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci.

Foto: UNO BiH / Oduzeta roba

Ovo je još jedna realizirana aktivnost ovlaštenih službenih lica Uprave za neizravno oporezivanje kojom se naglašava važnost suradnje s međunarodnim organizacijama UNODC (AIRCOP/ACCU), kao i u okviru EXBS programa.

UNO izražava zahvalnost za veliki broj obuka i za doniranu opremu, što je značajno unaprijedilo provođenje aktivnosti na terenu u smislu sprječavanju krijumčarenja i smanjenja ilegalne trgovine na graničnim prijelazima, priopćeno je iz UNO BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close